Infovergadering … wat is er verteld?

Je bekijkt nu Infovergadering … wat is er verteld?
  • Berichtcategorie:News

Allereerst willen we iedereen een zeer gelukkig nieuwjaar wensen en hopen dat jullie ook dit jaar veel tennisplezier zullen beleven in onze club.
We willen ook iedereen bedanken die vorige week zaterdag aanwezig was op onze infovergadering & nieuwjaarsdrink … het was zeer fijn om meer dan 60 aanwezigen te kunnen begroeten.
Voor diegene die er helaas niet bij konden zijn, willen we toch de verschillende elementen die toen werden gepresenteerd verduidelijken.

Nieuw bestuur
TC de Zwaluw heeft vanaf heden een nieuw bestuur met Ronny Willemen als voorzitter.
Rond hem is er een “vernieuwde” werkgroep samengesteld, die alle leden van onze club zullen vertegenwoordigen.

Terreinen
De terreinen zijn een punt van discussie geweest tijdens de twee laatste seizoenen en dat willen we verhelpen. Hiervoor hebben we de hulp ingeroepen van een professionele firma (De Cuyper) om ons te assisteren. Ze zijn reeds vrijdag 5 januari met de opruiming en het verwijderen van de lijnen begonnen om tegen april de velden speelklaar te maken.
Ze gaan ook een aantal vrijwilligers “opleiden” om de velden te onderhouden tijdens het seizoen. Hiervoor hebben reeds een paar kandidaten zich geëngageerd, maar als je ook interesse hebt, om een handje toe te steken, dan mag je je uiteraard steeds melden.

Infrastructuur
Er zijn een aantal zaken die verfraaid of vernieuwd moeten worden maar het is nu al duidelijk dat we helaas niet alles in één seizoen kunnen aanpakken. We zullen een aantal werken reeds dit voorjaar opnemen, zoals het plaatsen van een poort op veld C om beter toegang te krijgen met onze wals-machine.
Andere verfraaiingen zullen later en in de volgende seizoenen aan bod komen, o.a. sanitair, container, verfraaiing chalet, ed…

Tornooien & Interclub
Ook dit jaar zullen er twee tornooien plaatsvinden:

  • Open dubbel van 15 juni tot 24 juni (finaledag)
  • Open enkel van 24 augustus tot 2 september (finaledag)

Voor de interclubs is het belangrijk om je intenties snel te melden want de inschrijvingen sluiten op 31 januari, en de transfers sluiten reeds op 15 januari.
We hebben reeds drie ploegen ingeschreven maar als er nog mensen interesse hebben moeten ze dit melden.
Nieuw dit jaar is een “dubbel” interclub, dat van start gaat eind augustus, waarin een ploeg van 2 dames en 2 heren het zullen opnemen tegen andere clubs. Zelfde poules principes als gewoonlijk maar gefocust op dubbelwedstrijd: één dubbel dames, één dubbel heren en twee dubbel gemengd ==> inschrijven voor 15 juni.

Lidgeld
Qua lidgeld is er dit jaar weinig veranderd met uitzondering dat wij de mensen die voor 31 januari betalen, zullen belonen met een korting.
Je kan een volledig overzicht vinden van de prijzen via de volgende link.

Chalet & Toogdienst
De werkgroep is op zoek gegaan naar een oplossing voor onze chalet. Zoals veel van jullie weten werd er de vorige jaren gewerkt met vrijetijdswerkers die hiervoor vergoed werden, maar het is een kost die wij helaas niet meer kunnen dragen, waardoor er gekozen is geweest om met vrijwilligers te werken.
We vragen dus aan onze leden om zich vrijwillig kandidaat te stellen voor drie shiften van 4 uren, zodat we onze chalet doorheen het seizoen alle dagen kunnen open houden.
Hiervoor wordt er nog gezocht naar een digitale oplossing waarin men makkelijk die dagen zal kunnen vastleggen ==> hierover zal u in het kort nog verder worden geïnformeerd !

Activiteiten
Wij hebben inmiddels twee voorjaarsactiviteiten gepland :

  • Op zondag 25 februari een “Meet & Greet” brunch om 10:00
  • Op vrijdag 23 maart de “Zwaluwkwis” om 19:00

Zet die datums alvast in agenda.