Ladder Competitie

Dit seizoen organiseren we vanaf 14 april 2023 een ladder tornooi voor onze padel spelers.

Hiervoor hebben we meerdere reeksen voorzien voor zowel dames en heren:

  • Dames – Reeks 1 met max. P100 / Reeks 2 met max. P50
  • Heren – Reeks 1 met max. P200 / Reeks 2 met max. P100
  • Gemengd – Reeks 1 met max. P200

Je klassement op Tennis Vlaanderen is van toepassing voor de indeling van de reeks. Spelers met het laagste klassement mogen zowel in de lage als in de hogere reeks inschrijven indien ze dit wensen.

Voor vragen en/of inschrijving kan je ons bereiken via onderstaand formulier. Wanneer je gaat inschrijven vragen wij om je telefoonnummer en emailadres mee te geven zodat het later met alle ingeschreven deelnemers kan gedeeld worden.

Nieuwe deelnemers kunnen op ieder moment instappen in de laddercompetitie. Zij worden ingedeeld volgens niveau.

De deelname aan de laddercompetie is gratis, maar je deelt de kostprijs van je terrein met je tegenstander.

Bij de aanvang van de laddercompetitie worden de startposities door de wedstrijdleiding bepaald.

Duur van de competitie

De laddercompetitie start op vrijdag 14 april 2023 en loopt tot vrijdag 23 juni 2023. Er wordt gespeeld op de eerste en derde vrijdag (oneven weken) van de maand. Zo hebben de spelers een 2-tal weken de tijd om een volgende match op de ladder te plannen. Je kan een ronde overslaan, maar indien je 2 cycli na elkaar niet speelt (ongeveer 1 maand), zak je 4 plaatsen.

Op vrijdagavond 23 juni 2023 wordt er gespeeld om de definitieve eindrangschikking op de ladder te bepalen. Gelieve je hiervoor beschikbaar te houden.

Uitdagen & afspreken

Je mag een hoger of lager geplaatst duo uitdagen die maximaal 3 posities boven/onder je staat. De gegevens van de deelnemers vind je terug op het gedeelde ladderdocument. De winnaar schrijft de uitslag van de match op het daarvoor beschikbare papier, en bezorgt dit aan de verantwoordelijke die op dat moment aanwezig is. Je mag maximaal twee wedstrijden tegelijk afspreken op een speeldag : één keer zelf uitdagen en één keer uitgedaagd worden.

Als je niet kunt spelen door een blessure, meld je dit aan de wedstrijdleiding per email (zal later gecommuniceerd worden) evenals wanneer je terug hersteld bent. Wanneer je een langere tijd niet kunt spelen is een vervanging toegestaan mits melding aan de wedstrijdleiding.

Het duel

Er wordt gespeeld naar een set tot 9 (zonder golden point) in een tijdspanne van 1u. Indien de wedstrijd aan het einde van de speelduur nog niet is gedaan, dan telt het aantal gewonnen games. Bij gelijkspel worden de huidige posities behouden. Indien de lager geklasseerde ploeg wint van de hoger geklasseerde ploeg, dan nemen zij de positie in op de ladder, de verliezers (en alle tussenliggende ploegen) zakken 1 plaats op de ladder.

De wijzigingen aan de ladder worden ter plaatse uitgevoerd op volgorde van de gespeelde wedstrijden door een verantwoordelijke medewerker

Discussie

Bij discussie over het reglement is de beslissing van de wedstrijdleiding bepalend. De wedstrijdleiding kan, voor een goed verloop van de laddercompetitie, wijzigingen aanbrengen in het reglement. De wedstrijdleiding kan bij onregelmatigheden (bv. Meermaals een uitdaging weigeren)spelers lager in de ladder plaatsen of uit de competitie nemen.

Veel succes en speelplezier !!!