Een beetje geschiedenis ...

Een naam is in het algemeen snel gevonden … en het is niet anders geweest in het geval van onze club. Toen ze tijdens de eerste werken een aantal zwaluwnesten vonden in een oud schuur werd het vanzelfsprekend dat wij tennisclub “de Zwaluw” gingen heten.

Ondertussen bestaat onze club al meer dan 40 jaar en er is heel wat gebeurd in die tijd zoals de aanleg van onze eerste pleinen, het bouwen van onze chalet, de verschillende overwinningen van onze ploegen tijdens de interclub …

We hebben geprobeerd om de meest belangrijke evenementen op een rijtje te zetten.

6 Januari 2018
Een nieuwe start ...

Na vele jaren aan het roer van onze club geeft het huidige bestuur de fakkel over aan een nieuwe ploeg …

21 September 2017
Intergewestelijk kampioen

Onze heren ploeg met 4 spelers kroont zich niet alleen tot provincie kampioen maar ook tot intergewestelijke kampioen na een lang seizoen waarin ze niet minder dan 13 ontmoetingen moesten spelen. Uiteindelijk behalen ze hun laatste overwinning in en tegen de sympathieke ploeg van Braine-L’Alleud (Waals-Brabant).

24 Juni 2017
Kampioen provincie Antwerpen

Onze ploeg Heren 45-4 wordt kampioen van de provincie Antwerpen door te winnen tegen Vosselaarse TC. Met een score van 3-3 op het einde van de ontmoeting worden ze alsnog gekroond dankzij een extra gewonnen set tijdens de enkels. In de intergewestelijke eindronde worden ze helaas uitgeschakeld in de halve finale door TC Beckhand.

1 Oktober 2011
Belgisch kampioen

In 2011 werd onze ploeg van Heren 60+ Belgisch kampioen na een mooie reeks overwinningen.

10 Maart 2008
Grote renovaties

Voor het begin van het seizoen 2008 kregen onze chalet en onze patio een grondige renovatie. Een nieuwe kleur, nieuw meubilair, nieuwe gordijnen … alles om het nog gezelliger te maken.

29 September 2002
De dames worden proviniciekampioen
25 Augustus 2002
Eerst officieel open enkel tornooi van de Vlaamse Tennis Vereniging
21 September 2001
Eerste Belgische titel

De interclub ploeg van de heren 100 punten word Belgisch kampioen en bezorg onze club hun eerste titel.

10 Juni 1989
Eerst officieel dubbel tornooi van de Vlaamse Tennis Vereniging
1 Augustus 1979
Aansluiting bij VTV

In 1979 sluit TC De Zwaluw zich aan bij de toen nieuwe Vlaamse Tennis Vereniging dat in Juli van datzelfde werd opgericht.

1 Januari 1979
Onze chalet is open ...

Na weken van hard werken wordt in 1979 onze nieuwgebouwde chalet plechtig geopend in aanwezigheid van de toenmalige burgemeester en veel van onze leden.

1 Januari 1975
Officiele start

In 1975 gaat TC de Zwaluw officieel van start met 88 leden in het aanvangsjaar. Er worden ook 2 extra terreinen aangelegd wat het totaal brengt op vier.

1 Januari 1974
De eerste terreinen

Een bende vrienden krijgen interesse voor tennis en beslissen om een aantal velden aan te leggen op het grondgebied van Rumst in de Kapellenlei ... TC de Zwaluw zal weldra het leven zien …