Spelen kan maar eerst de regels lezen

Spelen kan maar eerst de regels lezen
  • Berichtcategorie:News

Tennis Vlaanderen heeft regels gecommuniceerd om vanaf 4 mei opnieuw te kunnen tennissen.

“Play Safe & Go” is een reeks regels die door de clubs, spelers en trainers gevolgd moeten worden om tennis mogelijk te maken op een veilige manier.

In deze eerste fase wordt alleen enkelspel of 1 trainer met max. 2 lesvolgers per terrein mogelijk, met uitzondering van families onder één dak. Voor iedereen gelden alle “Play Safe & Go” regels, die je hieronder terugvindt (versie voor spelers).

We beseffen dat deze regels streng zijn, maar het is belangrijk dat iedereen hierin verantwoordelijkheidszin toont en de regels strikt opvolgt. Alleen op die manier vermijden we dat de versoepeling teruggeschroefd wordt.

Wij zullen dan ook streng toezien als club dat iedereen deze regels naleeft.

Op de site van Tennis Vlaanderen hebben ze een pagina opgesteld waar je alles nog eens rustig kunt nalezen.

Wat mogen we in een volgende fase verwachten?
De overheid zal de komende weken een beslissing nemen voor de periode vanaf 18 mei. Wij streven ernaar om vanaf dan groepslessen en dubbelspel toe te laten, uiteraard onder strikte voorwaarden.

Clubs of tennisscholen die groepslessen willen organiseren vanaf 18 mei, kunnen zelf beslissen om die voorbereidingen op te starten maar dienen er rekening mee te houden dat er op dit moment geen enkele garantie is dat dit effectief zal mogen doorgaan.

Alle tornooien zijn afgelast tot en met 7 juni. Ons dubbeltornooi dat start op 12 juni zal normaliter ook niet doorgaan. We bekijken of we dit kunnen verplaatsen naar de zomervakantie, eventueel ter vervanging van ons enkeltornooi.

Voor interclub is het duidelijk dat plan B in voege treedt. Je kan op de website van Tennis Vlaanderen nalezen hoe plan B er precies uitziet. Ploegen die wensen deel te nemen dienen zich wel opnieuw in te schrijven.